Blog

Ce este un Nume de Domeniu


Laurentiu Nita       18.07.2017 16:29:13
Ce este un Nume de Domeniu

In acest articol o sa va explicam ce inseamna un "Nume de Domeniu". Probabil ca majoritatea celor ce apeleaza la o firma de Web Design sau vor sa isi creeze propriul site web se intreaba ce este acela un "Nume de Domeniu".

Pe Internet, domeniile sunt colectii de host-uri. Spre exemplu, host-ul www.ittotal.ro numele de domeniu este ittotal.ro. Domeniul web este un sir de caractere, fie un cuvant care reprezinta serviciile sau produsele pe care doriti sa le promovati pe site-ul dumneavoastra, fie doua sau mai multe cuvinte (Exemplu: exemplu-domeniu.ro). Acest sir de caractere, cuvant sau cuvinte alese pentru domeniul dumneavoastra corespund unei Adrese IP (192.168.0.1) aferente unui server web care este conectat permanent la internet!

Numele de domeniu este unic si ajuta vizitatorii sa se conecteze la server-ul web respectiv afisand site-ul dumneavoastra.

Pentru achizitionarea unui Domeniu .RO, autoritatea nationala este RoTLD.

Daca sunteti interesat de Servicii Web Design, firma noastra va poate oferii domeniul web, crearea site-ului si gazduirea acestuia!

Asteptam o cerere de oferta din partea dumneavoastra la adresa de E-mail: office@ittotal.ro sau transmite-ne un mesaj completand formularul de AICI .

Vrei sa stii mai multe despre serviciile oferite de noi?

Cere acum o oferta personalizata in functie de nevoile si cerintele tale!