Blog

Cum sa alegi un nume de domeniu


Laurentiu Nita       29.08.2017 15:06:18
Cum sa alegi un nume de domeniu

In acest articol va vom explica cum sa alegeti un domeniu web pentru site-ul dumneavoastra astfel incat sa va avantajeze atat din punct de vedere al Optimizarii SEO si sa devina un brand bine cunoscut!

1. Sa inceapa cu un cuvant cheie:

Un prim element important in alegerea domeniului este ca acesta sa inceapa cu un cuvant cheie, cum alegem acest cuvant cheie? 

Sa presupunem ca dumneavoastra doriti sa realizati un magazin online unde o sa vindeti flori. Avand in vedere ca nisa noastra este "flori" numele de domeniu poate incepe cu FLORI, 

spre exemple domeniul dumneavoastra poate arata astfel WWW.FLORI-ONLINE.RO sau WWW.FLORARIE-ONLINE.RO, astfel punem in evidenta doua cuvinte cheie care pe viitor ne vor avantaja foarte mult din punct de vedere al Optimizarii SEO favorizand site-ul dumneavoastra in rezultatele oferite de Google!

2. Faceti-l unic:

Un al element este ca domeniul nostru sa fie unic, domeniul ales va fi parte din brand-ul dumneavoastra! Un domeniu unic care pe viitor poate fi foarte popular trebuie ales cu atentie!

Tinand cont si de primul detaliu explicat mai sus, putem combina cuvantul cheie de pe nisa noastra cu brandul nostru.

Exemplu: WWW.FLORARIA-SMILE.RO

In exemplul de mai sus am combinat cuvantul cheie + brand-ul nostru si am obtinut un nume de domeniu cu relevanta si unicitate pentru site-ul nostru!

3. Alegeti numele de domeniu .RO

Acest detaliu este destul de important in alegerea unui nume de domeniu, alegand un nume de domeniu .RO, practic ne focusam pentru a vinde sau a oferi servicii doar in Romania!

Utilizand domeniul .RO trimitem un semnal catre Google iar acesta va sti ca site-ul nostru este si se focuseaza doar pe Romania! In concluzie, acest detaliu al alegerii unui nume de domeniu este foarte relevant in Optimizarea SEO.

4. Sa fie usor de memorat:

Cand ne gandim sa alegem un nume de domeniu pentru site-ul nostru trebuie sa tinem cont ca acesta sa fie usor de memorat! Un domeniu usor de memorat reprezinta un avantaj pentru afacerea noastra! 

La pasul 2 am explicat ca domeniul trebuie sa fie unic si sa se asocieze cu brand-ul nostru. Am dat ca exemplu WWW.FLORARIA-ROSE.RO, aici am combinat foarte frumos cuvantul de baza pentru nisa "FLORI" si brand-ul nostru "ROSE" care practic este tot o floare. Google va asocia aceste cuvinte si va oferi un plus in rezultatele cautarilor!

Pe langa faptul ca trebuie sa fie usor de memorat, domeniul nostru trebuie sa fie ales sa spunem "Psihologic", astfel incat sa ramana tiparit in memoria clientilor sau al potentialilor clienti!

5. Sa fie cat mai scurt:

Un domeniu web nu trebuie sa fie foarte lung, exemplu: www.floraria-pentru-toata-lumea-online.ro! Acesta este un exemplu de a nu alege un astfel de domeniu!

Un domeniu trebuie sa contina maxim doua cuvinte cheie! Un domeniu foarte lung, continand mai multe cuvinte poate deveni mai dificil de memorat de catre clienti iar Google nu ne va oferii rezultate foarte bune!

Avand in vedere toate aceste detalii, chiar si numele de domeniu trebuie ales cu atentie pentru ca afacerea noastra sa dea rezultate dupa realizarea unui site sau al unui magazin online.

Daca doriti sa realizati un site sau un magazin online, va recomandam sa tineti cont de aceste detalii! Este foarte important! In cazul in care doriti sa apelati la o firma specializata in dezvoltarea de aplicatii web, web design si optimizare SEO pentru a va realiza un site profesional si a va alege cel mai bun domeniu pentru brand-ul dumneavoastra, echipa ITTOTAL.RO va sta la dispozitie!

Cere o oferta acum completand un formular online AICI sau ne puteti contacta direct la adresa de E-mail: office@ittotal.ro sau la numarul de telefon 0747.680.449

Vrei sa stii mai multe despre serviciile oferite de noi?

Cere acum o oferta personalizata in functie de nevoile si cerintele tale!