Blog

Impactul protocolului securizat HTTPS in optimizarea SEO


Laurentiu Nita       17.10.2017 11:23:59
Impactul protocolului securizat HTTPS in optimizarea SEO

In acest articol va vom explica ce este un Certificat SSL si la ce ajuta acesta in Optimizarea SEO.

1. Ce este un certificat SSL

HTTPS este un protocol de comunicatie destinat transferului de informatie criptata prin intermediul WWW. A fost dezvoltat din necesitatea de a proteja de intrusi transferul datelor prin HTTP - un protocol "clear-text", prin care datele de pe server-ul web sunt transmise browser-ului client in clar, posibilitatile de a intercepta acest transfer constituind tot atatea posibilitati de a accesa si utiliza fara restrictii informatiile respective. HTTPS nu este altceva decat HTTP "incapsulat" cu ajutorul unui flux SSL/TLS - datele sunt criptate la server inainte de a fi trimise clientului, astfel incat simpla interceptare a acestora pe traseu sa nu mai fie suficienta pentru a avea acces la informatii. HTTPS este in acelasi timp o metoda de autentificare a server-ului web care il foloseste, prin intermediul asa-numitelor "certificate digitale" - o colectie de date pe care un browser o solicita server-ului pentru a putea incepe transferul criptat; daca certificatul este emis de o autoritate cunoscuta (de exemplu VeriSign), browser-ul poate fi sigur că server-ul cu care comunica este ceea ce pretinde a fi.

2. Impactul protocolului securizat SSL in SEO

Incepand cu anul 2015 cel mai folosit motor de cautare din lume, Google, a inceput sa puna foarte mare accent pe siguranta utilizatorilor ce acceseaza site-uri prin intermediul acestuia. Ce inseamna asta? 

Toate rezultatele oferite de Google vor fi oferi in primele pozitii site-urile ce sunt securizate SSL, mai exact site-urile ce folosesc protocolul securizat HTTPS (https://www.ittotal.ro/),  acest lucru fiind vital site-urilor ce nu folosesc un astfel de protocol deoarece traficul lor va scadea considerabil.

Recomandam achizitionarea unui Certificat SSL tuturor clientilor nostri! Un site securizat nu numai ca va fi mai bine vazut de catre Google ci si de vizitatorii site-ului dumneavoastra, acestia fiind potentiali clienti!

Cere acum o oferta pentru achizitionarea unui certificat SSL si pentru instalarea acestuia: CERE OFERTA

Vrei sa stii mai multe despre serviciile oferite de noi?

Cere acum o oferta personalizata in functie de nevoile si cerintele tale!